Чистопільська ЗОШ І-ІІІ ступенівВівторок, 07.05.2024, 07:04

Вітаю Вас Гість | RSS
Головна | | Реєстрація | Вхід
Меню сайту

Наше опитування
Чим є для вас Кіровська школа?
Всього відповідей: 189

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Форма входу

Головна » 2013 » Лютий » 17 » 15 лютого... Ті, що повернулися з війни...
17:35
15 лютого... Ті, що повернулися з війни...

15 лютого в житті колишніх військових, які пройшли дорогами Афганістану, навіки залишиться як день пам’яті про чужу і жорстоку війну.


Не одним сивим пасмом закосичена ця дата – 15 лютого, день, коли нарешті в далекому 1989 році закінчилась десятирічна кривавиця трагічної війни в Афганістані.

Потрапивши на палаючу афганську землю мужні воїни-інтернацоіналісти всім серцем прийняли її біль, як свій і до останнього подиху захищали інтереси її багатостраждального народу. Посивіли до строку юні наречені і молоді дружини, чекання вибілило скроні батьків і коси матерів. І, здається, навіки крейдяний пил і пісок осіли в молодих чубах воїнів-інтернаціоналістів.

Не відболить це горе, не виплачеться і не відпечалиться на нашій землі, допоки житимуть батьки, брати і сестри, вдови і діти підступно вигублених у горах і долинах Афганістану синів України.

На території Кіровської сільської ради проживають воїни-інтернаціоналісти: Неплях Анатолій Вячеславович, Гаврилюк Сергій Анатолійович, Микитчук Олександр Володимирович, Кнуренко Віктор Валентинович, Шпак Василь Омелянович.

Серед нашого колективу, є працівники, які брали участь у бойових дій в Афганістані. Це Микитчук Олександр Володимирович та Кнуренко Віктор Валентинович.

До цієї пам’ятної дати в нашій школі були проведені єдині уроки, години спілкування, зустрічі з воїнами-інтернаціоналістами. На засіданні круглого столу «І пам’ять ожива вогнем пекучих ран…» були запрошені голова Кіровської сільської ради Мельохіна Людмила Петрівна, працівники будинку культури, місцеві депутати, учнівська молодь.

Під час проведених заходів учні дізналися про страшні події війни в Афганістані та участь у ній наших співвітчизників. З болем у серці учні уважно слухали спогади з життя учасників бойових дій, пропускаючи через душу кожне слово.

Війна закінчилася, але в людській пам’яті вона буде жити довго, 

тому що її історія написана кров’ю солдат і сльозами жінок та матерів, 

обелісками з жерстяними зірочками та піснями, 

народженими війною.


Матеріал підготовано 

заступником директора

з навчально-виховної роботи

Гаврилюк Галиною Григорівною

Переглядів: 557 | Додав: КИРОВОшкола | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 1
1 Соло  
0
Молодець Галина Григорівна! Гарний матеріал.

Ім`я *:
Email *:
Код *:
Пошук

Календар
«  Лютий 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728

Архів записів

Корисні сайти


























Copyright MyCorp © 2024
Безкоштовний хостинг uCoz